Oferte cazare all inclusive Bulgaria
Litoral Bulgaria Munte Bulgaria Cazare Bansko Poze stațiunea Bansko Noutăți Bulgaria Meniu Principal

Noutăți stațiunea Bansko Bulgaria


Oferte cazare hoteluri Bansko Bulgaria

Noutăți Bansko 2020 - 2021
18.12.2020


Bansko este prima stațiune de schi din Europa care a deschis sezonul de schi pentru anul 2020 - 2021. Acest lucru a fost anunțat de Ivan Obreykov, directorul de marketing al Yulen, către BGNES. În total sunt șapte piste deschise și este suficientă zăpadă pentru a practica sporturi de iarnă.


În prima zi a deschiderii sezonului, nu sunt mulți turiști, dar trebuie avut în vedere faptul că aceasta a fost facută în timpul săptămânii, a declarat Obreykov pentru Telegraph. El a spus că nu se așteaptă la un sezon puternic, dar speră că turiștii vor fi suficienți pentru a evita pierderile. Se estimează că vor veni mai mulți turiști în stațiune de sărbători (Crăciun și Revelion) datorită ușurării restricțiilor impuse restaurantelor hoteliere, care vor fi deschise în continuare, dar cu program de seară.


Prețurile biletelor pentru lift (ski pass) sunt aceleași ca și anul trecut, cu o reducere de 200 de leva pentru cele sezoniere, dacă este achiziționat până la sfârșitul lunii decembrie a acestui an, a adăugat el. În prezent, biletul zilnic pentru utilizarea liftului pentru un adult este de 70 leva, la fel ca anul trecut.


Obreykov a spus că purtarea măștilor este obligatorie în interior, precum și la utilizarea liftului. Există persoane care monitorizează respectarea regulilor de circulație, precum și dacă turiștii au echipamente de protecție. Cei care nu respectă cerința de a purta mască vor fi sancționați cu 300 de leva. Din cauza situației epidemice (Covid 19), nu sunt planificate evenimente în stațiune anul acesta.


Au fost introduse măsuri excepționale de securitate și siguranță în zona de schi și în oraș, a declarat pentru BNR primarul Bansko, Ivan Kadev. Potrivit acestuia, orașul nu este ceea ce obișnuim să vedem la mijlocul lunii decembrie, dar sezonul ar trebui să înceapă totuși, deși anul acesta vedetele lumii sporturilor albe nu sunt prezente, ci doar pentru a fi descoperite de iubitorii muntelui.


În partea inițială a zonei de schi există o organizație pentru deplasarea schiorilor pe coridoarele cu sens unic și cu distanțele corespunzătoare. Numărul de turiști care folosesc telecabina a fost redus. Dezinfectarea cabinelor se face automat de trei ori pe zi, a adăugat el, spunând că drumul care leagă orașul de Shiligarnika va fi închis dacă există o aglomerație de mașini în partea înaltă a muntelui.


Sezonul se așteaptă să se deschidă în Pamporovo sâmbătă (19.12.2020), iar în stațiunea Borovets acest lucru se poate întâmpla în preajma Crăciunului.


Textul preluat și tradus din politika.bg.