📆 Mon - Sat 8.00 - 18.00. Sunday CLOSED

☎ Tel No. (+359) 892-307-487

Oferte all inclusive Ahtopol Bulgaria

Oferte cazare Ahtopol, Bulgaria


Localizată la 90 de kilometri de Burgas și la 60 de kilometri de Duni Resort, stațiunea Ahtopol este una dintre cele mai însorite și calde locuri de pe litoralul din Bulgaria.


Datorită vremi însorite, apa mării este caldă, putându-se face baie în mare din mai până în octombrie. Orașul Ahtopol este localizat pe o peninsulă stâncoasă, la poalele muntelui Strandzha.


În zilele de azi Ahtopol s-a transformat într-un orășel stațiune. Aici se găsesc numeroase hoteluri de familie, oportunități de cazare la case private și cabane.


Drumul îngust, distanța față de stațiunile populare și plaja de 2 km. lungime, acoperită cu nisip fin și alb, fac din Ahtopol un loc de vacanță calm și liniștit, preferat în special de familii și oamenii în vârstă.


Stațiunea Ahtopol, Bulgaria


Orașul poartă urme din diverse perioade istorice, din vremuri antice până în perioada recentă. Cele mai vechi urme indică faptul că așezarea a fost folosită de traci.

Romanii au preluat controlul asupra așezării în sec.6 i.d.H și l-au numit Peronticus. Mai târziu, conducătorul bizantin Agaton, schimbă numele așezării în Agatopolis. Ușor modificat, numele a rămas și în zilele de azi și înseamnă orașul iubirii.


În sec. 14, orașul cade sub asuprire otomană și primește numele de Ahtenbolu. De-a lungul veacurilor, orașul a trecut prin câteva conflagrații, după care a fost reconstruit.

Numeroase rămășite au fost găsite în mare, aproape de țărmul din Ahtopol. Bucăți din corabii și ancore metalice arată că tracii, grecii și romanii au avut influență asupra regiunii.


Cele mai faimoase atracții ale orașului Ahtopol sunt rămășițele zidurilor orașului antic, o pictură murală reprezentând fondarea primului stat bulgar în anul 681, o biserică construită în anul 179 și mănăstirea Sf. Yani.


Cu toate că încă nu au fost adăugate hotelurile din Ahtopol, puteți vedea toate ofertele de cazare dând click pe butonul de mai jos.

Ce se poate vizita în apropiere de Ahtopol?


Dacă vă petreceți vacanța în Bulgaria și doriți să cunoașteți mai bine cultura, tradițiile și frumusețile naturale ale acestei țari, vă recomandăm să vizitați următoarele atractii turistice.

Sculpturi din nisip Burgas, Bulgaria

Anual, primaria din Burgas pregătește singurul festival de sculpturi în nisip din Bulgaria.

Castelul Indragostit de vant Ravadinovo, Bulgaria

Maiestuosul castel de poveste "Îndrăgostit de vânt" este situat in Ravadinovo, la 9 km de statiunea Duni.