Oferte cazare all inclusive Bulgaria
Litoral Bulgaria Munte Bulgaria Poze Ahtopol Noutăți Bulgaria Meniu Principal

Oferte cazare Ahtopol, Bulgaria


Localizată la 90 de kilometri de Burgas și la 60 de kilometri de Duni Resort, stațiunea Ahtopol este una dintre cele mai însorite și calde locuri de pe litoralul din Bulgaria.


Datorită vremi însorite, apa mării este caldă, putându-se face baie în mare din mai până în octombrie. Orașul Ahtopol este localizat pe o peninsulă stâncoasă, la poalele muntelui Strandzha.


În zilele de azi Ahtopol s-a transformat într-un orășel stațiune. Aici se găsesc numeroase hoteluri de familie, oportunități de cazare la case private și cabane.


Drumul îngust, distanța față de stațiunile populare și plaja de 2 km. lungime, acoperită cu nisip fin și alb, fac din Ahtopol un loc de vacanță calm și liniștit, preferat în special de familii și oamenii în vârstă.

Oferte All Inclusive hoteluri Ahtopol Bulgaria

Ahtopol, Bulgaria


Orașul poartă urme din diverse perioade istorice, din vremuri antice până în perioada recentă. Cele mai vechi urme indică faptul că așezarea a fost folosită de traci.

Romanii au preluat controlul asupra așezării în sec.6 i.d.H și l-au numit Peronticus. Mai târziu, conducătorul bizantin Agaton, schimbă numele așezării în Agatopolis. Ușor modificat, numele a rămas și în zilele de azi și înseamnă orașul iubirii.


În sec. 14, orașul cade sub asuprire otomană și primește numele de Ahtenbolu. De-a lungul veacurilor, orașul a trecut prin câteva conflagrații, după care a fost reconstruit.

Numeroase rămășite au fost găsite în mare, aproape de țărmul din Ahtopol. Bucăți din corabii și ancore metalice arată că tracii, grecii și romanii au avut influență asupra regiunii.


Cele mai faimoase atracții ale orașului Ahtopol sunt rămășițele zidurilor orașului antic, o pictură murală reprezentând fondarea primului stat bulgar în anul 681, o biserică construită în anul 179 și mănăstirea Sf. Yani.Cazare Ahtopol, Bulgaria


Înca nu au fost adăugate hotelurile din Ahtopol însă, puteți vedea toate ofertele de cazare.


Ce se poate vizita în apropiere de Ahtopol?

Rezervația Ropotamo Primorsko, Bulgaria

Rezervația Ropotamo Primorsko

Situată la 50 km sud de Burgas, lângă Duni și Sozopol, este un reper natural unic al Bulgariei.