Oferte cazare All Inclusive Sozopol, Bulgaria
Sozopol este o stațiune pe coasta de sud a Mării Negre, unde mulți turiști bulgari și străini decid să-și petreacă vacanța, datorită atmosferei romantice dată de vechiul și noul oraș.
La doar 30 de kilometri de Burgas, este o stațiune liniștită si dispune de o varietate de oportunități de cazare - de la hoteluri de 4 stele, la hoteluri de familie și case de oaspeți confortabile.
Și aici, ca în mai toate stațiunile de pe litoralul bulgăresc sunt hoteluri ce oferă cazare All Inclusive.
Cazare hoteluri Sozopol
• la 300 de metri de plajă;
• cazare All Inclusive;
• hotel cu parcare gratuită.
• la 12 minute de plajă;
• cazare BO (doar cazare);
• studiouri și apartamente.
• la 100 de metri de plajă;
• cazare BB sau HB;
• camere duble și apartamente.
Sozopol Bulgaria
Sozopol este cel mai vechi oraș de pe coasta Mării Negre din Bulgaria. Este situat la 30 km sud de Burgas și este un loc preferat de odihnă și vizitare pentru mulți turiști, dar puțini dintre aceștia știu că trecând pe străzile pietruite se întorc pe vremea când locul era locuit de primii pescari și fermieri din regiune.
Așezarea s-a dezvoltat în toate epocile, dar ca oraș a fost fondată în anul 610 î.Hr.
Legenda spune că marinarii fenicieni au recomandat locul grecilor stabiliți ca fiind cel mai protejat port de pe coasta de sud a Mării Negre. Locuitorii construiesc ziduri înalte în jurul orașului pentru a proteja împotriva cotropitorilor, ziduri care pot fi văzute și astăzi.
Treptat, datorită protecției sale, orașul a devenit un centru comercial pentru miere, lână, vin, țesături, ulei de măsline, bijuterii și multe altele.
Datorită prosperității sale, Sozopol a devenit oraș - țară numită Apollonia Pontica, în onoarea zeului grec al muzicii, dansului, poeziei, medicinei și profeției - Apollo.
În cinstea lui a fost construit un templu, iar locația lui este necunoscută, dar se crede că a fost în jurul insulei Kirik. Templul a găzduit și o statuie de bronz de 13 metri a lui Apollo, care a fost dusă la Roma în anul 72 î.Hr., după ce generalul Mark Lucullus a cucerit orașul, alăturându-l Imperiului Roman.
Până în secolul al IV-lea, orașul a fost reconstruit și și-a recâștigat poziția de important oraș comercial. Datorită împărțirii Imperiului Roman la acea vreme, orașul a căzut în mâna Bizanțului, iar religia oficială a fost creștinismul. Acesta este și momentul în care orașul și-a schimbat numele - Sozopolis - Orașul Mântuirii.
În perioada VIII-IX Sozopol a devenit parte a statului bulgar și a fost principalul port al Mării Negre.
După ce orașul a căzut sub dominația otomană în 1453, datorită cerințelor pe care le are imperiul - bisericile creștine nu trebuie să fie mai înalte decât un turc călare pe cal, toate templele sunt distruse. În locul acestora, populația locală a construit capele, care pot fi văzute astăzi.
Multe dintre rămășițele tuturor epocilor și coloniștilor pot fi văzute în muzeul care se află la începutul orașului vechi.
Obiectivele turistice din orașul Sozopol sunt multe pentru teritoriul mic al acestuia. Cel mai emblematic dintre ele este "zidul și turnul cetății sudice". Descoperirea sa este mai mult decât intrigantă. În 1994, un antreprenor din Sofia a cumpărat și a decis să restaureze o clădire veche prăbușită pentru a locui acolo și a o folosi ca vilă de vară.
De la prima sapătură, muncitorii au dat însă peste multe obiecte din diferite epoci.
Astfel au fost descoperite rămășițele unui zid de cetate datând din secolul al IV-lea î.Hr. După săpături și restaurare, 10 ani mai târziu, zidul cetății de Sud a fost deschis vizitatorilor. Aici puteți vedea un grânar datând din secolele V-IV î.d.Hr., iar deasupra acestuia se afla barăcile unde locuiau gardienii care păzeau cetatea.
Există, de asemenea, o replică a celebrei statui de bronz de 13 metri a lui Apollo, un colț pentru marinari, o cramă, parte a apeductului bine conservat din secolul al V-lea î.d.Hr., precum și o fântână cu apă potabilă, datând din secolele IV-III î.d.Hr., în care au fost găsite multe obiecte antice.
Se crede că aici se afla complexul de cult "Nymphaeum", creat în cinstea celor trei nimfe.
Întregul orașul vechi este un reper, declarat muzeu în 1974. Până și casele noi sunt construite în stil antic, la fel ca în Nessebar. Bisericile care s-au păstrat din epoci trecute nu sunt multe, dar pe de altă parte merită văzute.
Cea mai cunoscută este Sfânta Născătoare de Dumnezeu, care este săpată pe jumătate în pământ și astăzi este un templu funcțional. Un alt lucru interesant despre micul teren pe care se află Sozopol sunt smochinii.
Sunt smochini în aproape fiecare curte și lângă fiecare casă, majoritatea fiind vechi de secole și ne duc înapoi în trecut.
Lângă Sozopol Bulgaria se află cea mai mare insulă de la Marea Neagră "Sf. Ivan", numită după mănăstirea "Sfântul Ioan Botezătorul şi Înaintemergătorul Domnului", unde au fost găsite câteva dintre moaștele Sfântului Ioan Botezătorul – un dinte, bucăți de oase de mână și fata craniului. Datorită interesului față de relicve, astăzi mulți pelerini vizitează insula și este una dintre destinațiile preferate din Bulgaria pentru turismul de pelerinaj.
La aproximativ 5 km de Sozopol se află remarcabilul castel Ravadinovo, care impresionează prin arhitectură și flori și sculptori fabulos aranjați, creând senzația unui loc magic, fabulos și neobișnuit, care a ieșit din basme.
Duni, una dintre cele mai preferate stațiuni de familie în aer liber, se află la aproximativ 8 km de Sozopol. Acolo, pe lângă atmosfera incredibilă, te poți bucura și de liniște și frumusețe.
În afară de aceste obiective turistice, există multe alte distracții, precum închirierea unui iaht și plimbarea cu el, Neptune Aquapark, situat lângă castelul din Ravadinovo, multe mici magazine de suveniruri, cele mai multe produse manual, restaurante cu preparate tradiționale bulgare și fructe de mare proaspete.
Ce se poate vizita în apropiere de Sozopol?
Dacă vă petreceți vacanța în Sozopol și doriți să cunoașteți mai bine cultura, tradițiile și frumusețile naturale ale Bulgariei, vă recomandăm să vizitați următoarele obiective turistice.