📆 Mon - Sat 8.00 - 18.00. Sunday CLOSED

☎ Tel No. (+359) 892-307-487

Cazare All Inclusive Nessebar Bulgaria

Oferte cazare All Inclusive Nessebar 2024


Nessebar este unul dintre cele mai vechi orașe europene, cu peste 3200 de ani de istorie, foarte cunoscut pentru monumentele sale exotice din antichitate, arhitectura fascinantă din Evul Mediu și perioada de renaștere națională.


Fiind desemnat patrimoniu cultural mondial UNESCO în anul 1983, orașul Nessebar atrage aproape un milion de vizitatori anual.


Este situat la 34 km nord de Burgas, iar în imediata apropiere se află una dintre cele mai mari și mai populare stațiuni de pe coasta de sud a Mării Negre din Bulgaria - Sunny Beach.


În fiecare zi, după un program prestabilit, de aici pleacă un trenuleț cu care turiștii cazați în Sunny Beach pot vizita orașul vechi Nessebar și se pot bucura de o experiență unică.

Cazare All Inclusive Nessebar

★★★

Hotel Kamenec Nessebar, Bulgaria

• la 200m de plajă;

• cazare All Inclusive;

• acces cu animale de companie.

★★★★★

Hotel Sol Nessebar Palace Nessebar, Bulgaria

• la 200m de plajă;

• cazare All Inclusive;

• parc acvatic gratuit.

★★★★

Hotel Sol Nessebar Mare Nessebar, Bulgaria

• la 200 de metri de plajă;

• hotel cu parc acvatic gratuit;

• pensiune All Inclusive.

★★★★

Hotel Sol Nessebar Bay Nessebar, Bulgaria

• la 200 de metri de plajă;

• hotel cu aquapark gratuit;

• pensiune All Inclusive.

Nessebar Bulgaria


Orașul vechi Nessebar este o mică peninsulă lungă de 850 m și lățime de 350 m. Este legat de continent printr-un istm îngust, la începutul căruia se află moara de vânt, simbolul Nessebarului.


În trecut, orașul se numea Mesembria, și există urme ale coloniștilor eleni și romani. Mesembria a fost un oraș-port cheie în această epocă, avea 2 porturi - nord și sud, și chiar și astăzi pot fi găsite rămășițe de nave în jurul lor.
În ciuda suprafeței sale mici, orașul era foarte bine dezvoltat, avea chiar și monede proprii.


Partea nouă a orașului este așezată pe malul mării și este în expansiune, fapt ce a dus la unirea acestuia cu stațiunile de pe litoralul din Bulgaria Sunny Beach și Ravda.


Nessebar - orașul vechi


Istoria orașului datează de acum 3200 de ani, când tracii s-au așezat aici și au numit orașul Melsambria (numele celui care l-a gasit). De-a lungul timpului, așezarea a avut două porturi.


În jurul sec. 6 î.d.H a devenit o parte a colonistilor greci, care i-au schimbat numele în Messemvria. Romanii au cucerit orașul în sec. 1 î.d.H.


De-a lungul perioadei romane Messemvria își dezvoltă comerțul și cultura. După formarea statului bulgar, în urmatoarele secole, Messemvria și-a schimbat deseori apartenența statală.


Bulgarii cuceresc orașul pentru prima dată în anul 812 și îi schimbă numele în Nessebar. Astăzi, Nessebar este una din cele mai atractive destinații de pe coasta Marii Negre din Bulgaria.


Rămășite ale unor fortărețe și clădiri antice, atrag turiști, arheologi și istorici.


Astăzi Nessebar Bulgaria este inclus pe lista UNESCO, motiv pentru care toate casele sunt în stil antic și nu au voie să fie înalte. Pe această mică peninsulă au existat peste 42 de biserici din perioade diferite, dar doar 7 dintre ele s-au păstrat din cauza sclaviei turcești.


Cele mai impresionante urme ale acelor vremuri se observă imediat ce ajungeți și anume zidurile de piatră de la intrare. Imediat după intrarea pe fostele porți se deschide o priveliște minunată - un drum pietruit care duce în sus, iar la câțiva metri în stânga se află prima biserică remarcabilă din secolele XIII-XIV, complet păstrată și încă în picioare.


Aceasta este o biserică ortodoxă în care se poate intra și examina îndeaproape, iar cel mai interesant lucru la ea sunt cele patru ziduri diferite.


Plimbându-te pe străduțele înguste și șerpuite, te poți rătăci din cauza nenumăratelor magazine de suveniruri, a atmosferei create de case și a nenumăraților turiști care vizitează acest loc magic.


Aceasta duce imperceptibil la celelalte biserici din perioade diferite, la muzeu și la parcul cu vedere la mare. Există, de asemenea, multe restaurante și cafenele, restaurante și pavilioane pentru înghețată, clătite și pizza.Ce se poate vizita în apropiere de Nessebar?


Dacă vă petreceți vacanța în Nessebar și doriți să cunoașteți mai bine cultura, tradițiile și frumusețile naturale ale Bulgariei, vă recomandăm să vizitați următoarele atractii turistice.

Sculpturi din nisip Burgas, Bulgaria

Anual, primaria din Burgas pregătește singurul festival de sculpturi în nisip din Bulgaria.

Castelul Indragostit de vant Ravadinovo, Bulgaria

Maiestuosul castel de poveste "Îndrăgostit de vânt" este situat in Ravadinovo, la 9 km de statiunea Duni.

Rezervația Ropotamo Primorsko, Bulgaria

Situată la 50 km sud de Burgas, lângă Duni și Sozopol, este un reper natural unic al Bulgariei.

Plaja Silistar din Bulgaria

Silistar este cea mai sudică și ultima plajă de pe litoralul bulgăresc, înainte de granița cu Turcia.

Hai în grupul cu recenzii din Bulgaria!