📆 Mon - Sat 8.00 - 18.00. Sunday CLOSED

☎ Tel No. (+359) 892-307-487

Castelul Indragostit de Vant Ravadinovo, Bulgaria

Castelul Ravadinovo


Castelul Ravadinovo (langa Sozopol) "Indragostit de vant" este visul din copilarie al creatorului sau Georgi Tumpalov, care timp de aproape 25 de ani a construit piatra cu piatra singurul castel nou construit din Europa, declarat Miracol arhitectural, distins cu premiul A’design Award.


Castelul este clasat in Top 3 al celor mai frumoase castele din Europa si de cativa ani consecutivi reprezinta Bulgaria in competitiile internationale de atractii turistice alaturi de Colosseum, Acropole, Turnul Eiffel si Palatul Buckingham.


De-a lungul anilor, castelul a devenit un centru turistic si cultural atractiv si este un factor de importanta nationala si internationala.
Institutii de prestigiu precum Banca Mondiala, Alianta Mondiala a Turismului, SKAL International, ITAP World si multe altele isi au birourile in castel si organizeaza evenimente internationale in Bulgaria.


Castelul "Indragostit de vant" Ravadinovo nu este doar un loc de relaxare zilnica, ci este si un exemplu de vis devenit realitate si o inspiratie pentru toti cei care au incredere in forta lor si care cred că prin munca si perseverenta se poate realiza totul.

Castelul din Ravadinovo, Bulgaria

Castelul Ravadinovo Bulgaria

• la 2 km de orasul Sozopol;
• la 9km de statiunea Duni.


Castelul din Ravadinovo, Bulgaria

Castelul Ravadinovo Sozopol

• singurul castel nou construit din Europa;
• distins cu premiul A’design Award.


Castelul din Ravadinovo, Bulgaria

Castel Ravadinovo

• constructia a inceput in anul 1996;
• construit din 20.000 de tone de piatra.


Castelul Ravadinovo Bulgaria (langa Sozopol)


Ravadinovo este un sat mic la sud de Burgas, la 2 km de Sozopol si la 9km de Duni, unde se afla, maiestuosul castel de poveste "Indragostit de vant".


Numele castelului a fost dat de proprietarul sau, visătorul - Georgi Tumpalov, care in copilarie visa la un castel de poveste si, de-a lungul anilor, visul sau a crescut.
Astfel, in 1996, Georgi Tumpalov a desenat cu o lopata locul in care se afla astazi castelul, construit cu multa munca, dorinta si dragoste de el si de intreaga sa familie.


Desi nu este unul istoric, castelul este una dintre cele mai mari atractii turistice de pe litoralul bulgaresc al Mării Negre atat pentru localnici, cat si pentru straini. Majoritatea turistilor care au vizitat acest loc se intorc din nou si din nou, captivati de farmecul si magia sa, pentru ca de fiecare data descopera cate ceva nou si diferit pe care l-au ratat la vizita precedenta.


Castelul din Ravadinovo a fost construit din 20.000 de tone de piatra, care este exploatata doar din muntele Strandzha.
Piatra este peste tot - pe pereti, garduri, lac si toate cladirile. Exista urme de microdiamante in piatra, ceea ce o face sa se schimbe in mod magic, la fel ca in basme - dimineata are o nuanta de roz, ziua este alba, iar la luna plina straluceste.


Magie veti gasi, de asemenea, si in forma castelului - forma unei cruci - care este un simbol al credintei puternice, iubirii si devotamentului. Credinta ca, mai devreme sau mai tarziu, visele devin realitate, atata timp cat credem in ele, Iubire, pentru ca tot ceea ce se face cu dragoste este minunat si Devotament, deoarece cu perseverenta si munca grea, rezultatele sunt remarcabile.

Imagini castel Ravadinovo - "Indragostit de vant",


Pentru a putea sa va faceti o parere despre cum arata castelul din Ravadinovo, va invitam sa vizionati aceasta galerie de imagini.

Castel Ravadinovo


De indata ce intri prin poarta principala a castelului din Ravadinovo, un cavaler cu armura, o barba lunga si o sabie mare te intampina, iar in spatele acestuia privelistea este incredibila, cu multe flori frumoase, diverse, exotice si bine aranjate.


Fiecare colt al castelului este diferit, exista o crama, o capela, un grajd si mici iazuri artificiale cu poduri peste ele. Pesti, lebede, pelicani si rate inoata in lac, salcii atarna deasupra tarmului si mangaie usor apa. Fazani, pauni, cocosi decorativi si gaini se plimba fara teama de-a lungul cararilor, pline de flori si verdeata, iar statuile completeaza privelistile pitoresti.


Exista, de asemenea, multe banci, mese si scaune, ascunse in locuri secrete in care vizitatorul poate fi singur si se poate bucura de experienta.


O piatra mare cu o inscriptie pe ea este simbolul castelului. Pe aceasta scrie:

"Păcătosule,
Ce ai făcut, cum ai trăit?
Am făcut un castel cu un lac și doi copii buni."


Remarcabilă este și statuia gravată cu poezia dedicată istoriei și creației castelului:

"Sunt un străin dintr-un ținut îndepărtat și pe drum te-am purtat în inimă.
Te-am ținut ascuns în sufletul meu, așa cum o mamă își păzește copilul.
Ți-am purtat visul mult timp și te-am construit piatră cu piatră.
Te văd în fața mea acum castel de poveste "Îndrăgostit de vânt" "Program de lucru Castelul Ravadinovo

• pana pe data de 31.05.2021 intre orele 08:00 - 20:00
• din data de 01.06.2021 intre orele 08:00- 22:00


Pret bilet intrare

• 20 leva (10 euro)
Reducere:
• copii sub 7 ani - gratuit
• studenti: 16 leva
• invalizi: 10 leva
• pensionari: 14 leva


In pretul biletului de intrare sunt incluse vizite la: parcul cu lac, gradina zoologica, fantana cu dorinte, sculpturi din bronz si marmura, capela, colt pentru copii, cinematograf de vara, crama, parcare.

Pretul biletului nu include vizitarea Galeriei de Arta! Aceasta se plateste separat - 10 leva.


Puteti cumpara bilete online, direct din website-ul castelului accesand acest link: Rezervari online

Alte obiective turistice in apropiere


Dacă vizitati castelul din Ravadinovo si doriti sa vizitati si alte atracții turistice, vi le recomandam si pe urmatoarele.

Sculpturi din nisip Burgas, Bulgaria

Anual, primaria din Burgas pregateste singurul festival de sculpturi in nisip din Bulgaria.

Rezervatia Ropotamo Primorsko, Bulgaria

Situata la 50 km sud de Burgas, langa Duni si Sozopol, este un reper natural unic al Bulgariei.