📆 Mon - Sat 8.00 - 18.00. Sunday CLOSED

☎ Tel No. (+359) 892-307-487

Castelul Indragostit de Vant Ravadinovo, Bulgaria

Castelul din Ravadinovo


Castelul "Îndrăgostit de vânt" din satul Ravadinovo este visul din copilărie al creatorului său Georgi Tumpalov, care timp de aproape 25 de ani a construit piatră cu piatră singurul castel nou construit din Europa, declarat Miracol arhitectural, distins cu premiul A’design Award.


Castelul este clasat în Top 3 al celor mai frumoase castele din Europa și de câțiva ani consecutivi reprezintă Bulgaria în competițiile internaționale de atracții turistice alături de Colosseum, Acropole, Turnul Eiffel și Palatul Buckingham.


De-a lungul anilor, castelul a devenit un centru turistic și cultural atractiv și este un factor de importanță națională și internațională.
Instituții de prestigiu precum Banca Mondială, Alianța Mondială a Turismului, SKAL International, ITAP World și multe altele își au birourile în castel și organizează evenimente internaționale în Bulgaria.


Castelul "Îndrăgostit de vânt" Ravadinovo nu este doar un loc de relaxare zilnică, ci este și un exemplu de vis devenit realitate și o inspirație pentru toți cei care au încredere în forța lor și care cred că prin muncă și perseverență se poate realiza totul.

Castelul din Ravadinovo, Bulgaria
Castelul din Ravadinovo, Bulgaria
Castelul din Ravadinovo, Bulgaria

Castelul din Ravadinovo, Bulgaria


Ravadinovo este un sat mic la sud de Burgas, la 2 km de Sozopol și la 9km de Duni, unde se află, maiestuosul castel de poveste "Îndrăgostit de vânt".


Numele castelului a fost dat de proprietarul său, visătorul - Georgi Tumpalov, care în copilărie visa la un castel de poveste și, de-a lungul anilor, visul său a crescut.
Astfel, în 1996, Georgi Tumpalov a desenat cu o lopata locul în care se află astăzi castelul, construit cu multă muncă, dorință și dragoste de el și de întreaga sa familie.


Deși nu este unul istoric, castelul este una dintre cele mai mari atracții turistice de pe litoralul bulgăresc al Mării Negre atât pentru localnici, cât și pentru străini. Majoritatea turiștilor care au vizitat acest loc se întorc din nou și din nou, captivați de farmecul și magia sa, pentru că de fiecare dată descoperă câte ceva nou și diferit pe care l-au ratat la vizita precedentă.


Castelul din Ravadinovo a fost construit din 20.000 de tone de piatră, care este exploatată doar din muntele Strandzha.
Piatra este peste tot - pe pereți, garduri, lac și toate clădirile. Există urme de microdiamante în piatră, ceea ce o face să se schimbe în mod magic, la fel ca în basme - dimineața are o nuanță de roz, ziua este albă, iar la luna plină strălucește.


Magie veți găsi, de asemenea, și în forma castelului - forma unei cruci - care este un simbol al credinței puternice, iubirii și devotamentului. Credința că, mai devreme sau mai târziu, visele devin realitate, atâta timp cât credem în ele, Iubire, pentru că tot ceea ce se face cu dragoste este minunat și Devotament, deoarece cu perseverență și muncă grea, rezultatele sunt remarcabile.

Imagini castelul "Îndrăgostit de vânt", Ravadinovo


Pentru a putea să vă faceți o părere despre cum arată castelul din Ravadinovo, vă invităm să vizionați aceasta galerie de imagini.

Castelul Ravadinovo


De îndată ce intri prin poarta principală a castelului din Ravadinovo, un cavaler cu armură, o barbă lungă și o sabie mare te întâmpină, iar în spatele acestuia priveliștea este incredibilă, cu multe flori frumoase, diverse, exotice și bine aranjate.


Fiecare colț al castelului este diferit, există o cramă, o capelă, un grajd și mici iazuri artificiale cu poduri peste ele. Pești, lebede, pelicani și rațe înoată în lac, salcii atârnă deasupra țărmului și mângâie ușor apa. Fazani, păuni, cocoși decorativi și găini se plimbă fără teamă de-a lungul cărărilor, pline de flori și verdeață, iar statuile completează priveliștile pitorești.


Există, de asemenea, multe bănci, mese și scaune, ascunse în locuri secrete în care vizitatorul poate fi singur și se poate bucura de experiență.


O piatră mare cu o inscripție pe ea este simbolul castelului. Pe aceasta scrie:

"Păcătosule,
Ce ai făcut, cum ai trăit?
Am făcut un castel cu un lac și doi copii buni."


Remarcabilă este și statuia gravată cu poezia dedicată istoriei și creației castelului:

"Sunt un străin dintr-un ținut îndepărtat și pe drum te-am purtat în inimă.
Te-am ținut ascuns în sufletul meu, așa cum o mamă își păzește copilul.
Ți-am purtat visul mult timp și te-am construit piatră cu piatră.
Te văd în fața mea acum castel de poveste "Îndrăgostit de vânt" "Program de lucru Castelul Ravadinovo

• pâna pe data de 31.05.2021 între orele 08:00 - 20:00
• din data de 01.06.2021 între orele 08:00- 22:00


Preț bilet intrare

• 20 leva (10 euro)
Reducere:
• copii sub 7 ani - gratuit
• studenți: 16 leva
• invalizi: 10 leva
• pensionari: 14 leva


În prețul biletului de intrare sunt incluse vizite la: parcul cu lac, grădina zoologică, fântâna cu dorințe, sculpturi din bronz și marmură, capela, colț pentru copii, cinematograf de vară, crama, parcare.

Prețul biletului nu include vizitarea Galeriei de Artă! Aceasta se platește separat - 10 leva.


Puteți cumpăra bilete online direct din website-ul castelului accesând acest link: Rezervari online

Alte obiective turistice in apropiere


Dacă vizitați castelul din Ravadinovo și doriți să vizitați si alte atracții turistice, vi le recomandăm și pe următoarele.

Sculpturi din nisip Burgas, Bulgaria

Anual, primaria din Burgas pregătește singurul festival de sculpturi în nisip din Bulgaria.

Rezervația Ropotamo Primorsko, Bulgaria

Situată la 50 km sud de Burgas, lângă Duni și Sozopol, este un reper natural unic al Bulgariei.