📆 Mon - Sat 8.00 - 18.00. Sunday CLOSED

☎ Tel No. (+359) 892-307-487

Șapte Lacuri Rila din Bulgaria

Cele 7 lacuri Rila, Bulgaria


Situate în Munții Rila, cele Șapte Lacuri Rila sunt una dintre cele mai vizitate destinații montane nu doar din Bulgaria, ci și din Peninsula Balcanică, atât de către turiștii locali, cât și străini.


Sunt situate la 100 km sud de Sofia, la 54 km. de Borovets și la 127 km. de Bansko, iar cel mai simplu mod de a ajunge la ele este cu mașina până la Panichishte, de unde un lift ajunge la începutul priveliștilor uimitoare și uluitoare.


Lacurile Rila sunt incluse în lista celor 100 de obiective turistice ale Bulgariei.


Acesta este un grup de lacuri de origine glaciară, toate fiind interconectate prin pâraie mici și sunt alimentate de topirea zăpezii.


Situate în trepte, lacurile sunt situate între 2095 și 2535 m deasupra nivelului mării. Pe parcurs, trecând de-a lungul pâraielor care leagă lacurile, se pot observa mici cascade. Fiecare dintre cele 7 lacuri are propriul nume, în funcție de forma și caracteristicile sale.

Sapte Lacuri Rila Bulgaria - Lacrima

Cele 7 Lacuri Rila - Lacrima

• la o altitudine de 2535 m;
• nume datorit apei sale cristaline.


Sapte Lacuri Rila Bulgaria - Rinichiul

7 Lacuri Rila - Rinichiul

• suprafață de 85 de acri;
• nume datorit formei sale.


Sapte Lacuri Rila Bulgaria - Ochiul

Șapte Lacuri Rila - Ochiul

• cel mai adânc lac de glaciar din Bulgaria;
• adâncime de 37,5 de metri.


Șapte Lacuri Rila


Primul și cel mai înalt lac este situat la 2535 m altitudine și poartă numele de Lacrima (Sâlzata / Сълзата) datorită apei sale cristaline.


Următorul ca înălțime este Ochiul / Okoto (numit și Inima / Сърцето) are o formă ovală, cu o culoare albastra cristalină și este cel mai adânc lac de glaciar din Bulgaria - 37,5 m.


Rinichiul (Bâbreka / Бъбрека) este următorul lac, care nu este numit așa accidental, forma lui fiind ca un rinichi și chiar și oamenii cu multă imaginație nu îl pot asemăna cu nimic altceva. Are cele mai abrupte țărmuri dintre toate și este situat pe o suprafață de 85 de acri.


Aceste trei lacuri se varsă în următorul, al patrulea lac, numit Geamănul (Bliznaka/Близнака). Are formă de clepsidră, lata pe laturi și îngustată la mijloc. Vara, când vremea se încălzește și nu sunt suficiente precipitații, apa se evaporă și se împarte în două jumătăți egale, de unde și numele. Este cel mai mare ca suprafață - 91 de acri.


Urmează Trilistnika (Трилистника). Are o formă neregulată și maluri joase.


Peștele (Ribnoto / Рибното) este cel mai puțin adânc dintre toate lacurile. Cabana Seven Lakes este situată chiar lângă el, pe malul de nord-est.


Lacul de jos (Dolnoto / Долното) este ultimul și cel mai jos dintre toate. De aici și numele. Acesta dă naștere râului German.


Unele dintre lacuri sunt locuite păstrăvi, însă diversitatea speciilor biologice este limitată din cauza apei reci de munte.


Imagini 7 Lacuri Rila, Bulgaria


Pentru a putea să vă faceți o părere despre cum arată cele Șapte Lacuri Rila, va invităm să vizionați această galerie de imagini.


Cele Șapte Lacuri Rila


La fel ca majoritatea obiectivelor turistice, și acesta are o legendă.


Aceasta spune că în urmă cu mii de ani, când nu existau oameni pe planetă, aici în Rila, trăiau doi giganți - un bărbat și o femeie care se iubeau foarte mult.


Au adorat frumusețea, confortul și natura casei lor. Locul pe care l-au numit casa lor era atât de frumos, atrăgător, fabulos de verde și iluminat de razele calde ale soarelui, încât nicio ființă vie care l-a vizitat odată nu putea fi fermecată și să nu-l păstreze pentru totdeauna în mintea și inima lui, iar dragostea dintre cei doi a fost atât de mare, puternică, pură și adevărată, încât toate elementele naturii și întreaga lume se bucurau de ele.


Din păcate, într-o zi, forțele malefice au trecut pe lângă casa lor și, văzând acest loc fabulos și nepământean de frumos, dragostea și fericirea uriașilor, i-au invidiat.


S-au supărat și au decis să distrugă tot ce aceștia au construit. Au trimis nori negri de furtună și vânturi puternice devastatoare, iar cutremurele au zguduit pământul.


Uriașul a apărat fiecare fir de iarbă, fiecare pârâu, floare sau tufiș, și-a apărat iubita și a încercat să protejeze toate viețuitoarele de atacurile forțelor malefice.


Totuși, acest lucru i-a înfuriat și mai tare, mânia, răutatea și cruzimea lor au crescut și au decis să-și ducă la bun sfârșit planul infernal și, din păcate, au reușit.


Tânărul gigant a fost învins într-una dintre bătăliile grele, iar forțele malefice au plecat, mulțumite de victoria și moartea acestuia, lăsând în urmă stânci sparte, prăpăstii și copaci arși, dar cel mai important lucru – soția gigantului, scufundată în durere.


Mâhnirea ei a fost atât de puternică încât nu s-a oprit din plâns, lacrimile ei țâșnind ca un izvor și curgând în văi, unde au format lacuri uimitor de limpezi, Lacurile Rila de astăzi.


Cu puțin timp înainte de Lacul Rinichi, în direcția Lacului Lacrima, ghizii montani arată turiștilor o stâncă uriașă care seamănă cu figurile unui bărbat și ale unei femei de dimensiuni impresionante. Aceștia sunt cei doi îndrăgostiți care își vor proteja pentru totdeauna casa.


Cum se ajunge la cele Șapte Lacuri Rila? Dați click aici și se va deschide o pagină cu harta.
Ce se poate vizita în Bulgaria?


Dacă vă petreceți vacanța în Bulgaria, vă recomandăm să vizitați următoarele obiective turistice.

Padurea Crucii din Bulgaria

Este unul dintre cele mai sfinte locuri din Bulgaria, cunoscut și sub numele de Pădurea Sfântă a Rodopilor.

Castelul Indragostit de vant Ravadinovo, Bulgaria

Maiestuosul castel de poveste "Îndrăgostit de vant" este situat in Ravadinovo, la 9 km de statiunea Duni.

Rezervația Ropotamo Primorsko, Bulgaria

Situată la 50 km sud de Burgas, lângă Duni și Sozopol, este un reper natural unic al Bulgariei.

Orașul Koprivshtita, Bulgaria

Este singurul oraș - muzeu din Bulgaria, declarat rezervație arhitecturală și istorică.

Hai în grupul cu recenzii din Bulgaria!