Oferte cazare all inclusive Bulgaria
Litoral Bulgaria Munte Bulgaria Oferte cazare Kavarna Noutăți Bulgaria Meniu Principal

Cap Kaliakra Bulgaria


Situate la 12 km sud-est de orașul Kavarna și la 53 de km. de renumita stațiune Albena, Capul Kaliakra și rezervația arheologică situată pe teritoriul acestuia sunt printre cele mai atractive locuri pentru turiști de pe coasta Mării Negre din Bulgaria, datorită istoriei bogate, a naturii conservate și a priveliștilor frumoase.

Capul Kaliakra este o peninsulă stâncoasă alungită și îngustată, care intră în mare, cu o lungime de aproximativ 2km. Pantele acestuia coboară de la o înălțime de 60-70 m direct în apă, iar valurile au sculptat peșteri și arcuri, la care se poate ajunge doar pe mare. În trecut, aceste tuneluri-peșteră erau conectate cu cetatea și navele erau încărcate și descărcate prin ele.

Imagine cu Capul Kaliakra din Bulgaria

Cap Kaliakra / Cape Kaliakra / Нос Калиакра


Primele informații despre populația Capului Kaliakra sunt din secolul al IV-lea î.Hr., când zona era locuită de tribul trac Tirizi, probabil din această cauză numele original al Capului era Tirizis.

Mai târziu, zidul cetății, început de tribul tracilor, a fost reconstruit și a fost construită o altă linie de fortificație.
Așezarea consta din două părți - orașul interior și exterior.
Primul zid de cetate a apărat așezarea de pe continent. Acum, rămășițele sale sunt păstrate la o înălțime de 2 m și o lungime de 440 m. Resturile multor clădiri au fost descoperite pe teritoriul orașului exterior. Până acum, se poate vedea o clădire mare păstrată - o baie, care a existat în secolul IV d.Hr. În același timp, există un mormânt cu boltă din zidărie, care este păstrat aproape complet. Mai multe biserici medievale au fost descoperite în timpul săpăturilor arheologice.


Imagini Cap Kaliakra, Bulgaria


Pentru a putea să vă faceți o părere despre cum arată Capul Kaliakra, vă invităm să vizionați aceasta galerie de imagini.Cap Kaliakra


Pentru prima dată, numele Kaliakra, care însemna "Cap Frumos", a început să fie menționat în secolele XIII - XIV. În secolul al XIV-lea, statul bulgar a fost împărțit în trei, iar Kaliakra a devenit centrul părții cele mai răsăritene și s-a impus ca un port internațional major.


Multe legende sunt asociate cu Capul Kaliakra. Cea mai faimoasă dintre ele povestește despre 40 de fete bulgare, conduse de frumoasa Kaliakra, care au sărit din stânci în mare pentru a scăpa de turcii otomani.
Și, pentru a se asigura că niciuna dintre ele nu va renunța să se arunce, acestea și-au împletit părul între ele.


Într-una din peșterile de pe Capul Kaliakra se află un muzeu, unde puteți vedea multe descoperiri arheologice făcute în timpul săpăturilor din rezervație.
Printre cele mai atractive exponate se numără un model al cetății antice, care demonstrează cum arăta în trecut.


Cetatea a fost declarată monument arhitectural de cultură de importanță națională, iar Capul Kaliakra a fost declarat rezervație naturală.


Kaliakra este o rezervație naturală și arheologică cu o suprafață de 687,5 decare și include stepe sălbatice și roci unice de coastă. Lumea plantelor numără peste 400 de specii. Un total de 310 specii de păsări au fost identificate în Kaliakra, dintre care 100 necesită măsuri speciale pentru protejarea habitatelor lor.
Dintre speciile găsite, 106 sunt de importanță europeană pentru conservare. Cormoranul lui Aristotel (Phalacrocorax aristotelis) cuibărește aici. Regiunea este extrem de importantă în timpul migrației, deoarece se află pe a doua cea mai mare rută migratoare din Europa - Via pontica. Un număr semnificativ de păsări migratoare trec peste Kaliakra în fiecare toamnă din august până în octombrie - peste 29.000 de berze, pelicani și macarale, precum și peste 3.000 de păsări de pradă, inclusiv speciile pe cale de dispariție globală Circus macrourus, Falco cherrug și kingfisher. vultur (Aquila heliaca). Delfinii pot fi văzuți și în mare în jurul promontoriului.


În timpul sărbătorilor naționale, Capul Kaliakra este frumos iluminat de reflectoare puternice și devine un loc fabulos, combinând istoria antică cu romantismul mării.